Hoe Verminder Je Mee-Eters?

door mei 16, 2020Gezichtsverzorging, huidverzorging0 Reacties

De een heeft er meer last van dan de ander: mee-eters. Storende witte of zwarte puntjes, voornamelijk in het gezicht, op de rug of schouders. Maar hoe kun je mee-eters verminderen?

 

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters zijn verstopte poriën of haarfollikels, door blootstelling aan de buitenlucht kleurt deze zwart. Wanneer de mee-eters wit is, zit deze onderhuids. Mee-eters komen voornamelijk voor in “T-zone” van je gezicht: Voorhoofd, neus en kin. Mee-eters wil je liever niet, in dit blog gaan wij uitleggen hoe je mee-eters effectief kunt verminderen & verwijderen!

 

Hoe ontstaan mee-eters?

Mee-eters ontstaan door een ophoping van talg. Talg is bedoelt om je huid soepel te houden. Talg beschermt je huid en haar tegen uitdroging en bacteriën. Maar soms wordt er teveel talg aangemaakt en dit in combinatie met dode huidcellen veroorzaakt een ophoping of verstopping in een porie of haarzakje. De verhoogde productie van talg heeft verschillende oorzaken:

  • Hormonen
  • Make-Up, vooraal wanneer er make-up resten achterblijven (Verwijder make-up resten met deze gezichtsborstel)
  • Voeding
  • Medicatie of medische aandoeningen

 

Hoe kom je van mee-eters af?

 

De porie uitknijpen

Er zijn diverse mogelijkheden om van mee-eters af te komen. Je kunt zelf gaan friemelen met je handen en wat wc-papier om de verstopte porie uitknijpen. Echter is dit niet de beste methode, gezien er op deze manier sneller bacteriën in de verstopte porie komen en dit kan lijden tot een puistje. En dat wil je niet! Er zijn wel speciale mee-eter lepels die dit voor je kunnen doen. Desinfecteer deze altijd voordat je deze gaat gebruiken en erna. Met deze set kun je gemakkelijk hardnekkige mee-eters op een veilige manier verwijderen.

 

De porie uitzuigen

De porie uitzuigen? Dit klinkt gek. Maar zo gek is dit niet. Met deze Oplaadbare Vacuüm Gezichtsreiniger kun je vuil uit je poriën en mee-eters opzuigen! Stoom je gezicht vooraf om de poriën te openen, kies een opzetstukje dat jij fijn vindt om te gebruiken en beweeg vervolgens over je gezicht heen – van boven naar beneden. Wat er nu gebeurd is dat al het vuil, dode huidcellen en mee-eters worden opgezogen. Doordat ook al het vuil en dode huidcellen worden opgezogen zullen mee-eters minder snel minder snel ontstaan. Wij raden aan deze reiniger niet meer dan 2-3 keer per week te gebruiken. Ook hier is het belangrijk om de opzetstukjes goed te desinfecteren.

Voor hardnekkige mee-eters en puistjes zijn mee-eter lepels ideaal. Voor het voorkomen van mee-eters en het verwijderen van jongere mee-eters, vuil en dodehuidcellen is de Oplaadbare Vacuüm Gezichtsreiniger zeer geschikt.

 

Je gezicht stomen

Stomen raden wij eigenlijk altijd aan! Stomen is goed voor de huid en geeft je huid een “boost”! Stoom je gezicht echter niet vaker dan 1 keer per week. Wij hebben al eerder een blog geschreven over de voordelen van stomen en hoe je dit kunt doen. Lees dit blog hier “Krijg een Mooiere Huid Dankzij Stomen!

 

Scrubben

Dode huidcellen zijn een van de oorzaken voor het ontstaan van mee-eters. Verwijder je de dode huidcellen dan zorg je ervoor dat huideigen oliën, talg en ander onzuiverheden van buitenaf zich niet kunnen verstoppen in de haarfollikels of poriën. Scrubben kan heel gemakkelijk met deze Oplaadbare Siliconen Gezichtsborstel. Door middel van duizenden pulsaties per minuut worden vuil en dode huidcellen verwijdert wat ervoor zorgt dat mee-eters minder snel ontstaan.

Mee-eters verminderen en verwijderen is eigenlijk dus niet zo moeilijk, het is alleen erg belangrijk dat je consistent bent in de methode of methodes die jij gebruikt om mee-eters te verminderen of verwijderen. Het is altijd belangrijk dat de huid goed gereinigd is.

 

Producten in dit blog

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Blogs

Mee-eters & Puistjes Verminderen – Vacuüm Gezichsreiniger

Waardoor ontstaan puistjes en mee-eters? Om te weten hoe je puistjes en mee-eters kunt verminderen door middel van een vacuüm (poriën) gezichtsreiniger/blackhead remover is het wel handig om te weten hoe puistjes en mee-eters nou ontstaan. Mee-eters ontstaan door...

Is Kaviaar Goed Voor Je Huid?

  Kaviaar is niet alleen een luxe delicatesse. Het is ook erg goed voor je huid! Wat is kaviaar? Kaviaar zijn viseitjes, afkomstig van een steur. Kaviaar zit vol vitaminen, proteïnen en mineralen. De vele vitaminen in kaviaar zorgen voor een gezonde, zuivere...

Waarom Is Een Dagcrème met SPF Zo Belangrijk?

Wat is SPF SPF staat voor "Sun Protection Factor". Dit is dus de "factor" die je op zonnebescherming ziet. Hoe hoger de SPF hoe beter én langer je tegen de UV-stralingen / de zon beschermd bent.   SPF beschermt je tegen UV-straling Schadelijke UV-straling is...

Hoe Kan Ik Mijn Huidtype Bepalen?

Het bepalen van jouw huidtype Een goed huidverzorging begint bij het bepalen van je huidtype. Wanneer je jouw huidtype weet kun je de juiste huidverzorgingsproducten gebruiken. Maar hoe kun je jouw huidtype bepalen? Hieronder zal ik voor je uitwerken hoe jij jouw...

Krijg een Mooiere Huid Dankzij Stomen!

Stomen is ideaal om je huid te reiniger, maar hoe werkt het?   Is Stomen Goed Voor Je Huid? Ja! Het is Een uitermate geschikte manier om je gezicht eens grondig te reinigen en een "boost" te geven is een stoombehandeling. Doordat je je gezicht stoomt, zweet je alle...

Cellulite: Wat is het en hoe verminder je cellulite?

Bijna 90% van de vrouwen heeft er last van en misschien U ook wel: Cellulite. Putjes en kuiltjes in de heupen, billen en dijen. Zijn wij vrouwen hier blij mee? Nee. In dit blog bekijken we wat cellulite is, wat de oorzaken van cellulite zijn en misschien wel het...