Hoe verwijder je mee-eters

Storende witte of zwarte puntjes, voornamelijk in het gezicht, op de rug of schouders: Mee-eters. De een heeft er meer last van dan de ander... Maar hoe verwijder je mee-eters?

 

Wat zijn mee-eters precies?

Om te weten hoe je mee-eters kunt verwijderen, moet je natuurlijk wel weten wat mee-eters zijn. Mee-eters zijn verstopte poriën of haarfollikels. Wanneer mee-eters worden blootgesteld aan buitenlucht, dan kleurt deze zwart. Wanneer de mee-eters wit is, zit deze onderhuids. Mee-eters komen voornamelijk voor in "T-zone". Dit t-zone is je voorhoofd, neus en kin. Mee-eters wil je liever niet, in dit blog gaan wij uitleggen hoe je mee-eters effectief kunt verminderen & verwijderen!Hoe ontstaan mee-eters?

Mee-eters ontstaan door een ophoping van talg. Talg zorgt ervoor dat je huid soepel blijft. Talg beschermt je huid tegen uitdroging en bacteriën. Soms maakt de huid teveel talg aan, dat in combinatie met dode huidcellen veroorzaakt een ophoping of verstopping in een porie of haarzakje. Sommige mensen maken van nature meer talg aan, het kan ook door een van de volgende oorzaken komen:

  • Make-Up, vooraal wanneer er make-up resten achterblijven (Verwijder make-up resten met deze gezichtsborstel)
  • Voeding
  • Medicatie of medische aandoeningen
  • Hormonen


 

Hoe verwijder je mee-eters?

Er zijn verschillende manieren om mee-eters te verwijderen. Hieronder staan de meest effectiefste manieren!

De mee-eter uitknijpen

Er zijn verschillende manieren om mee-eters te verwijderen. Je kunt zelf gaan friemelen met je handen en wat wc-papier om de verstopte porie uit te knijpen. Dit raden wij alleen niet aan! Op je handen zitten namelijk veel bacteriën die ervoor kunnen zorgen dat de mee-eter in een puistje verandert, dat wil je niet! Er zijn wel speciale mee-eter lepels die dit voor je kunnen doen. Desinfecteer deze altijd voor en nadat je ze gebruikt. Met deze set kun je gemakkelijk hardnekkige mee-eters op een veilige manier verwijderen. Wanneer je actief en constant mee-eters verwijdert, dan zullen de mee-eters op den duur ook minder snel ontstaan en dus zullen mee-eters verminderen.


 

De mee-eter wegzuigen

De mee-eter wegzuigen? Dit klinkt gek. Maar zo gek is dit niet. Dit is namelijk erg effectief! Met deze Oplaadbare Vacuüm Gezichtsreiniger kun je vuil uit je poriën en mee-eters opzuigen! Stoom je gezicht vooraf om de poriën te openen, kies een opzetstukje dat jij fijn vind en beweeg vervolgens over je gezicht heen - van boven naar beneden. Wat er nu gebeurd is dat al het vuil, dode huidcellen en mee-eters worden verwijderd. Doordat ook al het vuil en dode huidcellen worden opgezogen zullen mee-eters minder snel minder snel ontstaan Hierdoor zullen mee-eters verminderen. Wij raden aan deze reiniger niet meer dan 2-3 keer per week te gebruiken. Ook hier is het belangrijk om de opzetstukjes goed te desinfecteren.

Voor hardnekkige mee-eters en puistjes zijn mee-eter lepels ideaal. Voor het voorkomen van mee-eters en het verwijderen van jongere mee-eters, vuil en dodehuidcellen is de Oplaadbare Vacuüm Gezichtsreiniger zeer geschikt.


 

Je gezicht stomen tegen mee-eters

Stomen raden wij eigenlijk altijd aan! Stomen is goed voor de huid en geeft je huid een "boost"! Stoom je gezicht echter niet vaker dan 1 keer per week. Het werkt ook goed om mee-eters te verminderen. Wij hebben al eerder een blog geschreven over de voordelen van stomen en hoe je dit kunt doen. Dat blog kun je hier lezen "Krijg een Mooiere Huid Dankzij Stomen!"


 

Mee-eters weg scrubben?

Dode huidcellen zijn een van de oorzaken voor het ontstaan van mee-eters. Verwijder je de dode huidcellen dan zorg je ervoor dat huideigen oliën, talg en ander onzuiverheden van buitenaf zich niet kunnen verstoppen in de haarfollikels of poriën. Scrubben kan heel gemakkelijk met deze Oplaadbare Siliconen Gezichtsborstel. Door middel van duizenden pulsaties per minuut worden vuil en dode huidcellen verwijdert wat ervoor zorgt dat mee-eters minder snel ontstaan.Conclusie

Er zijn zoals je hebt kunnen lezen veel manieren om mee-eters te verwijderen. Wat de beste manier is, dat is lastig te zeggen. Eigenlijk is een combinatie van verschillende manier het beste. Stomen doe je bijvoorbeeld voor dat je een behandeling met de vacuüm gezichtsreiniger doet. Wij krijgen trouwens erg veel positieve feedback over deze vacuüm gezichtsreiniger. Momenteel is deze in de aanbieding, dus wellicht het proberen waard!


Producten in dit blog

Oplaadbare Vacuumgezichtsreiniger

Set Mee-eterlepels

Oplaadbare Siliconen gezichtsborstel