Hoe Ontstaan Puistjes & Hoe Kom Je er van Af?

door apr 22, 2020Gezichtsverzorging, huidverzorging0 Reacties

Hoe ontstaan puistjes
 
 

Wat Zijn Puistjes?

Om te weten hoe puistjes (acne) ontstaan, is het belangrijk om te weten wat puistjes nou eigenlijk zijn. Heel simpel gezegd zijn puistjes een ophoping van talg. Mensen met een vette of gemengde huidtype zullen vaker last hebben van puistjes.

 

Wat Zijn De Oorzaken Van Puistjes?

Er zijn veel fabels over de oorzaken van puistjes, ik zet ze even op een rijtje:

 

Fabels

 • Chocola, vet & ongezond eten veroorzaakt puistjes. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dit niet het geval te zijn.
 • Puistjes ontstaan door een vitaminetekort, dit is niet het geval. Wanneer je last hebt van een vitaminetekort is je huid wel vatbaarder voor onzuiverheden.
 • Make-up veroorzaakt puistjes – Nee! Make-up op zichzelf veroorzaakt geen puistjes. Maar wanneer je jouw make-up niet goed verwijderd en reinigt, dan kan een porie verstoppen en zal er een puistje ontstaan. Daarom is het erg belangrijk om elke avond jouw make-up (goed) te verwijderen. Dit kan gemakkelijk met dit gezichtsborsteltje.

Er is een heleboel bekend over de oorzaken van puistjes en acne, dit zijn de feiten:

 

Feiten

 • Menstruatie, door de hormonale verandering kunnen puistjes ontstaan.
 • Het niet goed verwijderen van make-up.
 • Puistjes kunnen ontstaan door geneesmiddelen. Je hebt een verhoogde kans op acne als je geneesmiddelen gebruikt tegen epilepsie, tuberculose of depressiviteit.
 • Genen. Sommige mensen hebben helaas “aanleg” voor het krijgen van puistjes. Heb jij een vette of gemengde huid, dan heb je een verhoogde talgproductie en dus meer kans op puistjes en mee-eters.

 

Hoe Voorkom Je Puistjes?

Allereerst: Knijp puistjes niet uit! Hoe verleidelijk het ook is… Dit kan leiden tot littekens.

Het aller-, aller-, allerbelangrijkste voor het voorkomen en verminderen van puistjes is het goed reinigen van je gezicht. Wanneer je gaat slapen, moeten er geen make-up resten achterblijven. Je kunt hier verschillende huidverzorgingsproducten en gezichtsreinigers voor gebruiken. Zoals ik eerder had benoemd ontstaan puistjes door een ophoping van talg. Er zijn verschillende gezichtsreinigers die overmatig talg verminderen en je huid goed reinigen.

Wij zijn het meest tevreden over deze gezichtsreinigers:

 • Aanbieding! Vacuüm GezichtsReiniger POriën reiniger

  Mee-Eter Vacuüm Reiniger – ZuivereHuid

  32,97
 • 3 in 1 Oplaadbare Gezichtsreiniger

  27,95
 • Siliconen Gezichtsborstel – Oplaadbaar

  22,97

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Blogs

Waarom vitamine D wonderen kan doen

Voldoende vitamine D is belangrijk voor onze gezondheid en voor veel vitale processen in ons lichaam. Toch zijn er veel mensen met een vitamine D-tekort, misschien wel zonder dat ze het zelf beseffen. Botontkalking en spierpijn zijn maar 2 van de vele gevolgen van een vitamine D-tekort.

Help, ik heb last van cellulite ?!

Een wondermiddel tegen cellulite of een sinaasappelhuid bestaat er jammer genoeg niet. Er zijn wel een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je cellulite kan voorkomen en/of verminderen.   Blijf gehydrateerd Droom je van een gladdere huid en wil je dat je...

Cellulite: wat is het en hoe kom je eraan?

Cellulite, sinaasappelhuid, putjes; … Iedereen weet vast wel wat we daarmee bedoelen. Heb je er zelf last van? Maak je geen zorgen, want 85 a 90% van de vrouwen krijgt er met te maken.   Wat is cellulite? Cellulite, ook wel bekend als sinaasappelhuid, is te wijten aan...

Hoe Verwijder Je Mee-eters?

Storende witte of zwarte puntjes, voornamelijk in het gezicht, op de rug of schouders: Mee-eters. De een heeft er meer last van dan de ander... Maar hoe verwijder je mee-eters?   Wat zijn mee-eters precies? Om te weten hoe je mee-eters kunt verwijderen, moet je...

0