Help, ik heb last van cellulite ?!

door apr 4, 2021huidverzorging0 Reacties

Help, ik heb cellulite

Een wondermiddel tegen cellulite of een sinaasappelhuid bestaat er jammer genoeg niet. Er zijn wel een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je cellulite kan voorkomen en/of verminderen.

 

 1. Blijf gehydrateerd

Droom je van een gladdere huid en wil je dat je lichaam afvalstoffen afvoert? Dat kan je het best doen door voldoende water (zo’n anderhalve liter) per dag te drinken. Dat zorgt voor een optimale doorbloeding, ontgifting en een goede werking van het lymfesysteem.. Groene en witte thee, pure chocolade, olijfolie, noten en blauwe en rode bessen zijn voedingsmiddelen die vol polyfenolen (lees: antioxidanten) zitten en die de afvalstoffen kunnen wegspoelen.

 

 1. Gebruik honing

Honing is niet alleen lekker om te eten, maar ontzwelt ook de huid op een natuurlijke manier en kan zo cellulite verminderen.

 

 1. Spiermassa opbouwen

Sporten kon natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Het is wel niet zo dat elke sport helpt tegen cellulite en dat je cellulite aanzienlijk gaat verminderen door te sporten. Wel kunnen spierverstevigende oefeningen, hardlopen en krachttrainingen helpen om de kuiltjes op te vullen en de huid strakker te trekken, waardoor je cellulite minder zichtbaar wordt.

 1. Stimuleer de doorbloeding

Dit is vooral wanneer je nog geen last hebt van ernstige cellulite. Scrub je huid om dode huidcellen te verwijderen, gebruik harde borstels en sponzen en wissel je douches af met warm en ijskoud water. Massages of verwarmende en hydraterende crèmes zoals Celluslim Crème kunnen ook helpen. De crèmes zorgen ervoor dat je huid er strakker en gladder uitziet en werken vochtafdrijvend.

 1. Zo min mogelijk chemische stoffen

Probeer zo min mogelijk chemische stoffen in te nemen en/of te gebruiken. Eet natuurlijke voeding, koop verzorgingsproducten op natuurlijke basis en probeer ook biologische schoonmaakmiddelen te gebruiken.

 1. Pak je levensstijl aan
 • Roken heeft een slechte invloed op veel dingen en ook op de elasticiteit van de huid.
 • Stress kan zorgen voor een disbalans van je hormonen. Die hormonen hebben dan weer een slechte invloed op het vet in je billen/benen en kunnen ontstekingen verergeren.
 • Matig tot geen alcohol drinken.
 • Eet zo weinig mogelijk suiker en ongezonde vetten.
 • Eet essentiële vetzuren die je bv. kan vinden in vlaszaadolie, walnootolie, zonnebloempitten en vette vissen. Antioxidanten uit groenten en fruit (vooral met vitamine C) werken ontstekingsremmend.
 • Eet volkoren producten zoals bruin brood en bruine pasta.

 

 1. Professionele behandelingen

Aan deze tip zit wel een prijskaartje, want je hebt af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Onder professionele behandelingen vallen massages en lymfedrainage. Een populaire massage is een deep tissue massage. Het onderhuids bindweefsel dat zich rond de spieren bevindt, wordt gemasseerd en daardoor losser gemaakt. Zo stimuleer je de bloedcirculatie, zuurstof en voedingsstoffen. Na de deep tissue massage volgt er vaak een lymfedrainage. Een lymfedrainage stimuleert de bloed- en zuurstofcirculatie en zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd.

 

Ga ervoor!

Er zijn dus wel degelijk hulpmiddelen ter beschikking om je cellulite te verminderen en/of deels te voorkomen. Als je cellulite echter al in een vergevorderd stadium zit, zullen de meeste tips niet helpen en is het een kwestie van acceptatie. Gebruik vooral de tips waar je je zelf goed bij voelt en probeer dingen uit.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Blogs

Waarom vitamine D wonderen kan doen

Voldoende vitamine D is belangrijk voor onze gezondheid en voor veel vitale processen in ons lichaam. Toch zijn er veel mensen met een vitamine D-tekort, misschien wel zonder dat ze het zelf beseffen. Botontkalking en spierpijn zijn maar 2 van de vele gevolgen van een vitamine D-tekort.

Cellulite: wat is het en hoe kom je eraan?

Cellulite, sinaasappelhuid, putjes; … Iedereen weet vast wel wat we daarmee bedoelen. Heb je er zelf last van? Maak je geen zorgen, want 85 a 90% van de vrouwen krijgt er met te maken.   Wat is cellulite? Cellulite, ook wel bekend als sinaasappelhuid, is te wijten aan...

Hoe Verwijder Je Mee-eters?

Storende witte of zwarte puntjes, voornamelijk in het gezicht, op de rug of schouders: Mee-eters. De een heeft er meer last van dan de ander... Maar hoe verwijder je mee-eters?   Wat zijn mee-eters precies? Om te weten hoe je mee-eters kunt verwijderen, moet je...

Is Kaviaar Goed Voor Je Huid?

  Kaviaar is niet alleen een luxe delicatesse. Het is ook erg goed voor je huid! Wat is kaviaar? Kaviaar zijn viseitjes, afkomstig van een steur. Kaviaar zit vol vitaminen, proteïnen en mineralen. De vele vitaminen in kaviaar zorgen voor een gezonde, zuivere...

0